Hello minden Olvasónak!

 

Nos, akkor kezdjük is el huh…, a diákok többsége sikeresen, élményekkel tele kezdi a tanévet, de ez az öröm gyorsan elmúlik, pár nap múlva már a diákok számára kínai tananyagot körmölő tanár felett üzenettel ellátott papírgalcsinok röpködnek. Jobb estben a címzettnek, de ha ez mégis rosszul sülne el, akkor vagy beszólnak az órán a feladónak vagy éppen a tanár keresi a tettest. 

Másnap már egy kipécézett embert beszélnek ki a háta mögött vagy a tanár arra jön ki a tanáriból, hogy valakik kórusba sztrájkolnak az iskola ellen. Persze a tanárok másképp élik meg az iskolákban töltött éveiket ők elégteleneket osztogatnak, ha kedvük szottyan vagy éppen a reggeli “honnan származik a répa???” veszekedésüket töltik ki a diákokon, főleg a beszólós emberkéken. A becenevekről már ne is beszéljünk, volt itt már csucsupalánta, mandarinka, neon, ohanna és így tovább… 

Na de a diákok réme nem más, mint a tanárok jókedve, ugyanis akkor vagy röpdogát írsz vagy éppen TZ-t. Mikor furcsa tanárral van dolgod, akkor jobb a helyzet, náluk reménykedhetsz óra előtt, hogy pont ma van a név/szülinapja, mert akkor valami szuper dolog fog történni.

Most nézzük az álomiskolát, a diákok részéről csak két hét suli a többi VAKÁCIÓ. A tanárok szemszögéből: “húúú…, de jó, mindig csak a diákok dolgoznak én meg ülök itt és semmit sem csinálok, maximum felfirkantok valamit, amit meg kell tanulni". Mindegyik fél számára megoldás, ha már úgyis iskolába kell járni: izgalmas, diákok igényeit figyelembe vevő tanórák, szórakoztató szorgalmik, amikhez mindenkinek kedve van, kapcsolódó helyszín látogatás, több projektnap és még sorolhatnám.

Most be is fejezem, így látom én az iskolát 11 évesen.

 

Sziasztok!